Ya Allah, jagalah dia dan hatinya, peliharalah dia dari sebarang fitnah wanita-wanita dan manusia yang jahat..dekatkanlah hatinya dgnMu..jika dia yang terbaik untukku, agamaku, kehidupanku kini dan akan datang, satukanlah hati kami.
Ya Allah jika dia adalah jodohku yang tertulis di Luh Mahfuz,aku ikhlas menerimanya dengan seadanya Ya Allah.
Satukanlah kami sepertimana Kau satukan Adam & Hawa
TETAPI
Jika dia bukan jodohku Kau tutupkanlah pintu hatiku untuk menerima cinta lelaki sehingga Kau memberiku cinta Luh Mahfuzku yang sebenarnya

Amin Ya ALLAH, Ya Rabbal Alamin :)

SEGMEN 3 JAM JE

Posted by BiLa JeJaRi MeNaiP , Saturday, July 30, 2011 10:44 PM

Assalamualaikum

Ini segmen selama 3 jam sahaja. Dari pukul 8-11 mlm ini ! 
Nak join sila tekan banner kat atas. 
Tapi kena cepat cepat tau !

~YeAaa!!! FoLloWeR sAyE dA 100~

Posted by BiLa JeJaRi MeNaiP , Wednesday, July 13, 2011 12:48 PM

rsanya baru kmrin aku post yg follower aku 80...tgk2 ari neyh da 100....
tenkz ya pada spa2 yg jd follower aku tueh...spa2 yg da follow tueh,tggalkan kesan ye....
snang nk follow u guys blek....xbyk pon yg aku post kt blog aku neyh....
aku kan pemalas...hehehe....tp slalu gak la bkk blog sbb nk tgk spa jd follower aku....
lpas tueh,aku follow la blek mna yg dah tggalkan kesan tapak kaki kt shoutbox aku tueh....
hehehe....follower aku yg 100 adelah cik Bella....
cik Bella neyh follower dia agak rmai jgk la...n aku la slah sorang dripadanya....
hehehehe....tenkz ya Bella da jd follower sye...;)
ok lah....xnk tulis pnjang2 sbb otak aku kekurangan idea la....
yelah,xmkn lg....ngah pkir nk blek mkn jew...hahaha....

korang tgk la blog Bella kt cnie http://fairybella1991.blogspot.com/

~BaNyAkNyA sAmAn KAY1025~

Posted by BiLa JeJaRi MeNaiP , Thursday, July 7, 2011 12:16 AM

td k.long aku sibuk cek saman b'sama si jantung atinya....diorg xda sman...so,aku pon nk cek tgk....
smpy ja detail saman kat inbox email aku,wow!!!!!!! 13 sman bjumlah RM1170.00....ish3...byk btoi...
bila tgk ja detail,saman aku yg last skali tueh ja...RM100....yg len2 tueh owner lama keta tueh yg pnya....
haish...da tau nk juai keta,settle la dlu sman tueh kan....agak t'kejut bila tgk tajuk besar kat inbox 
"POLIS : KAY1025 13 SAMAN BERJUMLAH RM 1170.00"....bila tgk detail,smuanya saman2 lama...
wat aku t'kejut ja...lau da sket jntung tueh,mati dah aku...pesanan wat owner lama keta "TOLONG LA SETTLEKAN SAMAN KERETA TUEH YA"....ha,yg kat bwah neyh detail yg aku copy dari inbox email
aku...tgklah....hahahaha....yg last skali tueh bawu la saman aku...tueh pon da settle dah...
k.long,tlong ucap trima ksih kt pak mertua kamu ye...hehehehe....



POLIS: KAY1025 13 saman berjumlah RM 1170.00
 
BERIKUT ADALAH SENARAI SAMAN SEHINGGA 06/07/2011

POLIS: KAY1025 Saman 1 19/10/2000 04:21:00 PM KOTA STAR(A/SETAR) PANDU LAJU RM 100    1-N056170
POLIS: KAY1025 Saman 2 29/10/2000 11:44:00 AM KOTA STAR(A/SETAR) PANDU LAJU RM 110    1-M342979
POLIS: KAY1025 Saman 3 11/12/2000 01:30:00 PM KOTA STAR(A/SETAR) HALANGAN LALULINTAS RM 30    1-N065757
POLIS: KAY1025 Saman 4 30/01/2001 11:25:00 AM KOTA STAR(A/SETAR) PANDU LAJU RM 100    1-N232467
POLIS: KAY1025 Saman 5 21/04/2001 05:51:00 PM KUBANG PASU(JITRA) PANDU LAJU RM 100    1-P805716
POLIS: KAY1025 Saman 6 02/10/2001 10:56:00 AM KUBANG PASU(JITRA) HALANGAN LALULINTAS RM 30    1-Q225966
POLIS: KAY1025 Saman 7 28/11/2001 10:10:00 AM KANGAR TAK PAKAI TALIPINGGANG KELEDAR RM 300    2-Q582261
POLIS: KAY1025 Saman 8 08/12/2001 01:15:00 PM KUBANG PASU(JITRA) HALANGAN LALULINTAS RM 30    1-Q228113
POLIS: KAY1025 Saman 9 07/03/2002 12:25:00 PM KUBANG PASU(JITRA) PANDU LAJU RM 100    1-U0454113
POLIS: KAY1025 Saman 10 29/04/2002 01:45:00 PM KUBANG PASU(JITRA) PANDU LAJU RM 110    1-U0544068
POLIS: KAY1025 Saman 11 05/01/2003 11:20:00 AM KANGAR 10 KAKI DARI PILI BOMBA RM 30    1-L130365
POLIS: KAY1025 Saman 12 30/01/2003 04:40:00 PM KANGAR 10 KAKI DARI PILI BOMBA RM 30    1-L127164
POLIS: KAY1025 Saman 13 28/06/2011 11:11:00 AM KANGAR HALANGAN LALULINTAS RM 100    1-DF473075

~aRi PeRTaMa Di tEmPaT LI~

Posted by BiLa JeJaRi MeNaiP , Monday, July 4, 2011 9:28 PM

ari neyh ari first aku LI...xda apa pon yg aku wat....tgk movie,men game,bkk blog,fb....
hehehehe....yelah xda kja nk wat....bila da ptg cket,ada la customer yg dtg...
ada yg nk amek cpu yg dh d repair...ada yg dtg beli brg....ps2 install driver printer....
dah tue,ada la customer yg dtg bwk lappy....lappy dia xleyh detect wireless ntwork...
aku pon wat la ngan mmbr aku...uninstall then install blek driver...3x wat xbleyh jgk...
dah la kt desktop pnuh dia ssun folder....mna dgn lmbat...
ish,mmg dgn pnuh ksbaran la ngadap lappy tueh....
last2 xtau nk wat apa dah sbb xbleyh jgk,trus bg kt org blakang....
hahahaha....kol 5.45 aku pon blek la....sbnarnya kdai ttup kol 6....
hahahaha...xda kja,so,blek awal la....
haiiiiii...esok xtau la mcm mna....agak2 ada kja ke x...huhuhu....k lah...smpy cnie jelah....
esok2 aku post lg...hahahaha....caw dlu....adios....