Ya Allah, jagalah dia dan hatinya, peliharalah dia dari sebarang fitnah wanita-wanita dan manusia yang jahat..dekatkanlah hatinya dgnMu..jika dia yang terbaik untukku, agamaku, kehidupanku kini dan akan datang, satukanlah hati kami.
Ya Allah jika dia adalah jodohku yang tertulis di Luh Mahfuz,aku ikhlas menerimanya dengan seadanya Ya Allah.
Satukanlah kami sepertimana Kau satukan Adam & Hawa
TETAPI
Jika dia bukan jodohku Kau tutupkanlah pintu hatiku untuk menerima cinta lelaki sehingga Kau memberiku cinta Luh Mahfuzku yang sebenarnya

Amin Ya ALLAH, Ya Rabbal Alamin :)

~BaNyAkNyA sAmAn KAY1025~

Posted by BiLa JeJaRi MeNaiP , Thursday, July 7, 2011 12:16 AM

td k.long aku sibuk cek saman b'sama si jantung atinya....diorg xda sman...so,aku pon nk cek tgk....
smpy ja detail saman kat inbox email aku,wow!!!!!!! 13 sman bjumlah RM1170.00....ish3...byk btoi...
bila tgk ja detail,saman aku yg last skali tueh ja...RM100....yg len2 tueh owner lama keta tueh yg pnya....
haish...da tau nk juai keta,settle la dlu sman tueh kan....agak t'kejut bila tgk tajuk besar kat inbox 
"POLIS : KAY1025 13 SAMAN BERJUMLAH RM 1170.00"....bila tgk detail,smuanya saman2 lama...
wat aku t'kejut ja...lau da sket jntung tueh,mati dah aku...pesanan wat owner lama keta "TOLONG LA SETTLEKAN SAMAN KERETA TUEH YA"....ha,yg kat bwah neyh detail yg aku copy dari inbox email
aku...tgklah....hahahaha....yg last skali tueh bawu la saman aku...tueh pon da settle dah...
k.long,tlong ucap trima ksih kt pak mertua kamu ye...hehehehe....



POLIS: KAY1025 13 saman berjumlah RM 1170.00
 
BERIKUT ADALAH SENARAI SAMAN SEHINGGA 06/07/2011

POLIS: KAY1025 Saman 1 19/10/2000 04:21:00 PM KOTA STAR(A/SETAR) PANDU LAJU RM 100    1-N056170
POLIS: KAY1025 Saman 2 29/10/2000 11:44:00 AM KOTA STAR(A/SETAR) PANDU LAJU RM 110    1-M342979
POLIS: KAY1025 Saman 3 11/12/2000 01:30:00 PM KOTA STAR(A/SETAR) HALANGAN LALULINTAS RM 30    1-N065757
POLIS: KAY1025 Saman 4 30/01/2001 11:25:00 AM KOTA STAR(A/SETAR) PANDU LAJU RM 100    1-N232467
POLIS: KAY1025 Saman 5 21/04/2001 05:51:00 PM KUBANG PASU(JITRA) PANDU LAJU RM 100    1-P805716
POLIS: KAY1025 Saman 6 02/10/2001 10:56:00 AM KUBANG PASU(JITRA) HALANGAN LALULINTAS RM 30    1-Q225966
POLIS: KAY1025 Saman 7 28/11/2001 10:10:00 AM KANGAR TAK PAKAI TALIPINGGANG KELEDAR RM 300    2-Q582261
POLIS: KAY1025 Saman 8 08/12/2001 01:15:00 PM KUBANG PASU(JITRA) HALANGAN LALULINTAS RM 30    1-Q228113
POLIS: KAY1025 Saman 9 07/03/2002 12:25:00 PM KUBANG PASU(JITRA) PANDU LAJU RM 100    1-U0454113
POLIS: KAY1025 Saman 10 29/04/2002 01:45:00 PM KUBANG PASU(JITRA) PANDU LAJU RM 110    1-U0544068
POLIS: KAY1025 Saman 11 05/01/2003 11:20:00 AM KANGAR 10 KAKI DARI PILI BOMBA RM 30    1-L130365
POLIS: KAY1025 Saman 12 30/01/2003 04:40:00 PM KANGAR 10 KAKI DARI PILI BOMBA RM 30    1-L127164
POLIS: KAY1025 Saman 13 28/06/2011 11:11:00 AM KANGAR HALANGAN LALULINTAS RM 100    1-DF473075

10 Response to "~BaNyAkNyA sAmAn KAY1025~"

Shafiq Says:

Banyaknya, Boleh Bankrup..Semua Di Kedah Ya, Senegeri La Kita..Hikkk

BiLa JeJaRi MeNaiP Says:

tapi sye nya saman yg last skali tueh ja...da sttle da pon...yg len tueh owner lama pnya....da tau byk sman,sttle la dlu sblom jual keta tueh...

syiela Says:

tudia.. cari owner lama suh dia settle.. separuh botak jgak ni nk bayar :)

BiLa JeJaRi MeNaiP Says:

owner lama pon xtau kt mna dah....nsib saman polis...lau saman jpj,sangkut jgk la nk wat road tax....

nadia fatihah Says:

huhhh! banyak giler saman. sy penah kena saman skali je, sebab xpakai seatbelt. fuh, terbang 300 :P

SweetLikeWhat Says:

huish tak patut tul owner tu..

BiLa JeJaRi MeNaiP Says:

nadia : hehehe...e2 lah...lain kali pkai seatbelt...;)

sweet : tau xpa....

ila Says:

banyak nya saman.
tu la suke bawak kete lelaju.
hheh
tp fun kn

BiLa JeJaRi MeNaiP Says:

hehehe...smua tueh sman owner lama lah....sye nya sman yg last skali tueh ja...:)

eva Says:

fuh! byk! dpt beli bj utk raya hehehe